Trappistenbrouwerij De Kievit

Trappistenbrouwerij De Kievit är ett av två trappistbryggerier som ligger i Nederländerna. Bryggeriet är en del av klostret Maria Toevlucht som ligger i staden Zundert

Maria Toevlucht-klostret - klostret där Zundert-trappisten bryggs - tillhör ordningen av Cistercienser Cistercians of strict Observance - även känd som Trappister. Munkarna och nunnorna i denna order lever enligt Benediktens regel. De lever efter ordet "Ora et Labora" - "be och arbeta" - i praktiken.

Ett öl kan bara kallas en Trappist-öl om det bryggs inom väggarna i en Trappist-klostret, av munkarna själva eller under deras övervakning och bryggeriet syftar inte till att göra vinst. Intäkterna används för att leva för Trappist-gemenskapen och välgörenhetsändamål.

En Trappist-öl kan kännas igen med logotypen "Autentisk Trappist-logga". Det finns bara 14 trappistbryggerier i hela världen. Märket "Authentic Trappist Product" är en skyddad beteckning som garanterar att produkten uppfyller de kriterier som satts upp av International Trappist Association (ITA). ITA består av 20 cistercienserkloster och det finns idag 14 producenter av trappistöl. De flesta, sex stycken, ligger i Belgien. De övriga ligger i Nederländerna, Österrike Italien, Frankrike, USA och nu även det senaste som ligger i England.