Hattingley Valley Wines

Simon Robinson är grundare och ägare av Hattingley Valley Wines. Simon är bosatt i Hampshire och var tidigare delägare i stadens advokatbyrå "Slaughter and May" i 24 år innan han planterade sina första vinstockar. Han tog hjälp av vinmakaren Emma Rice för att starta vingården 2008. Redan 2010 stod den miljövänliga vingården klar och den första årgången buteljerades 2013. Efter detta så sa Simon slutligen upp sig från sitt vanliga jobb för att fullfölja sin dröm på heltid.

Sedan 2008 har Hattingley Valley vuxit till att bli en av de ledande vingårdarna i England baserad på landsbygden i Hampshire. De har en miljövänlig vingård som specialbyggdes under ledning av dåvarande chefsvinmakaren Emma Rice. Emma utnyttjade Simons brist på branschkunskap (och på den tiden ett stort checkhäfte) för att locka honom att köpa den bästa utrustningen i hela världen, de har nu en av de mest avancerade teknikerna i världen och Simon har ett mycket mindre checkhäfte.

Under de senaste åren har de arbetat med ett antal etablerade jordbrukare som antingen redan hade vingårdar eller som ville diversifiera sig från andra typer av jordbruk. Att odla druvor framgångsrikt är oerhört svårt i England, så de väljer bara platser som har verklig potential. Deras egna gårdar heter heter Chalkey Hill och New Site. Idag så odlar de följande druvor:

Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Pinot Précoce, Pinot Gris & Bacchus 

År 2022 återvände Rob MacCulloch till sitt hemland och Hampshire för att tillträda tjänsten som ny chefsvinmakare på Hattingley Valley Wines. Rob är även Master of Wine, en mycket uppskattad position i vinbranschen med endast 416 av dem i världen. Med över två decenniers erfarenhet inom vinbranschen, inklusive ett dussin skördar på fem kontinenter, hade Rob tidigare positionen som assisterande vinmakare för Hawke's Bay Wine Company i Nya Zeeland.  Han har även arbetet i Margaret River i Australien och i Mosel i Tyskland.